🕓 пн - пт 9:00-18:00 ✉ sales@kt.kiev.ua

15 цікавих фактів про персональні комп'ютери.


15 цікавих фактів про персональні комп'ютери.

1) У сучасного домашнього персонального комп'ютера в десять разів більше потужності, ніж свого часу було потрібно, щоб запустити і посадити людину на Місяць.

2) Обсягу CD-диска вистачає на 72 хвилини звучання музики. Саме таку тривалість має дев'ята симфонія Бетховена, на яку орієнтувалися творці нового продукту.

3) Нам достатньо однієї секунди, щоб оцінити якість сайту, на який ми зайшли.

4) Китайським геймерам заборонено грати в ігри, які пропагують вбивства, - наприклад, в «GTA» або «Postal». Не шанують в Піднебесній і хакерів: їм загрожують серйозні тюремні терміни. В 1998 році парочка хакерів навіть була засуджена до вищої міри покарання.

5) Комп'ютерник - все-таки не жіноча професія. У найбільшій світовій IT-корпорації - Microsoft - працюють 75% чоловіків і лише 25% жінок.

6) Якщо ви часто й подовгу сидите за комп'ютером, то моргаєте не менше семи разів на хвилину. Так наші очі намагаються попереджати синдром «офісного зору».

7) Перші персональні комп'ютери мали дуже обмежений обсяг пам'яті - всього близько 16 кілобайт.

8) Про те, чи зможе комп'ютер наздогнати і перегнати нас за здібностями, ведеться чимало суперечок. Але «людиною року» його вже визнавали: в 1982 році це зробили працівники журналу «Time».

9) Люди, що бояться комп'ютерів і всього, що з ними пов'язано, називаються кіберофобами.

10) 2/3 американців просиджують в Інтернеті щонайменше три години на день. Думаємо, наші співвітчизники не набагато менше ...

11) Свято сисадміна відзначають у багатьох країнах. Але тільки в Сполучених Штатах він носить назву «День подяки системному адміністраторові».

12) Всупереч поширеній думці, комп'ютери частіше виходять з ладу не від проблем в електричній мережі і не від шкідливих вірусів. Вони повинні «сказати дякую» своїм господарям, які проливають на клавіатуру чай, каву, газовану воду та інші напої.

13) Якщо рахувати всіх email - повідомлення, передані в світі, за 100%, то 94% з них припадає на СПАМ.

14) Послуги, пов'язані з комп'ютерами, вважаються дуже прибутковим бізнесом. Троє з шести багатіїв «сколотили» свої статки на сфері IT

15) Творці пошукової системи Google хотіли назвати своє творіння Googol (10 у сотому ступені - саме стільки сторінок вони збиралися проіндексувати), але домен з такою назвою був уже зайнятий :)

А от корисні факти про пам'ять Ви можете знайти в нашій базі знань за посиланням: http://memory.net.ua/faqlist

Comment form has been disabled.