🕓 пн - пт 9:00-18:00 ✉ sales@kt.kiev.ua

Методи десульфатизації


 

Технологія десульфатизації

Вступ

Протисульфатні модулі розроблені, щоб запобігати нашаруванням сірки та її сполучень у результаті позарежимного використання. Деякі модулі можуть бути використані у середовищі з екстремальною температурою, вологістю або забрудненням, коли сірка присутня у високих концентраціяху кожній порожнині, заглибленні чи іншому елементі конструкції.

Процес сульфатизації та його наслідки

Що таке сульфатизація, і як вона впливає на чутливі електронні компоненти? Сульфатизація (у цьому випадку – сульфатизація металів) — хімічний процес, коли сірка реагує з повітрям або водою, утворюючи сірководень. Коли він поглинається металічними поверхнями, починається хімічна реакція утворення сульфідів.

Коли сірководень осідає між кожухом модуля та резистором, це призводить до початку хімічної реакції, що перетворює хлорид срібла (провідник) електроду на сульфід срібла (ізолятор), заважаючи правильній роботі резистору або навіть повністю розриваючи електричний ланцюг схеми.



Методи десульфатизації

Для запобігання сульфатизації, резистори мають бути обладнані протисульфатним захистом. Є декілька методів створити захищені від сірки резистори. Різні виробництва використовують різні патентовані процеси, але є два основні напрямки.

Перший полягає у тому, щоб використовувати інший матеріал для виготовлення електроду, наприклад золото та його сплави. Цей напрямок дає ефективний результат, він є результативним тоді, коли порівняно дороге виробництво все одно виправдовується, використання ж інших металів має недолік у їхньому рівні електричного опору.



Інший метод – покрити електроди захисним шаром, щоб уникнути попадання сірководню безпосередньо на срібло контактів. Цей метод використовується частіше та добре освоєний Transcend.



Рівень сірки у атмосфері постійно підвищується через її забруднення, і потреба у захищених від сульфатів компонентах зростає. З розвитком електроніка освоює все нові та нові простори, де їй знадобиться протисульфатний захист. Transcend вже використовує ці технології, щоб захистити свої пристрої.

 
Comment form has been disabled.